FONS ROZEROOD RU II & CAESAR REESTDAL TUTAKI IX

Eigenschappen van onze dekberen

FONS: geboren 06-01-2011, stamboeknummer NL0170, filmpje boven.

Fons is een erg lieve, ginger-zwarte dekbeer. Hij heeft een middelgroot formaat en twee dikke piripiri’s. Fons houdt erg van gezelligheid en is naar alle mensen en dieren toe erg vriendelijk.

CAESAR: geboren 17-07-2020, stamboeknummer 4X7VX0, filmpje onder (in de maak).

Caesar is een jonge, gingerkleurige dekbeer. Hij heeft een wat kortere snuit dan zijn vriend Fons en is in zijn geheel wat ronder en voller. Caesar is dol op kriebelen en knuffelen en gaat al liggen al hij je ziet of hoort. Zowel qua uiterlijk als qua innerlijk is hij een ‘gouden’ beertje!

TERTIUS: geboren 26-07-2021,stamboeknummer NL1723.

Tertius, zoon van Fons en Lava, is ons jongste aanwinst. Hij is een prachtig beertje, maar zal door het ontbreken van piri’s niet beschikbaar komen voor de KKVN. Wij hopen dat hij in de toekomst een zoon mét piri’s bij onze Vesper verwekt. Die zoon zou dan 75% Engels bloed hebben met 25% Nederlandse bloed (van Fons). Hij zal een prachtige toevoeging zijn aan het KuneKune dekberenbestand in Nederland!

Eigenschappen potentiële partners

  • Een logeerzeug staat geregistreerd in het stamboek van de KKVN of BKKPS.
  • Het inteeltpercentage bij biggen uit de combinatie is lager dan 6,2%. Dit kan berekend worden in ZooEasy – proefdekking.
  • De berigheid is door de fokker gedurende een langere periode bijgehouden en de datum van de verwachte berigheid is berekend.
  • De logeerzeug is op tijd ingeënt tegen parvo en  vlekziekte en voor aankomst door de dierenarts ontwormd. Van de enting en ontworming wordt een dierenartsverklaring (logboek, visitebrief of factuur) overlegd.
  • Als het voor de logeerzeug de eerste keer is (en het dus nog een gelt is), is zij bij voorkeur circa 2 jaar oud.
  • Qua uiterlijk is het mooi als de KuneKunes elkaar waar nodig compenseren: een lange neus bij een korte neus, hoge poten bij lage poten, etc. Om dit in beeld te krijgen, zien we vooraf graag foto’s van de zeug.

Verblijfsduur, risico’s en kosten

De logeerzeug is welkom vanaf enkele dagen voor haar verwachte berigheid. Zij mag een aantal dagen na de dekking opgehaald worden, maar mag ook blijven om de volgende (eventuele) berigheid af te wachten. Indien zij opnieuw berig wordt, kan de poging herhaald worden. Na deze tweede dekking haalt u de zeug weer op. De zeug logeert zo ongeveer 4 weken bij ons.

De eigenaar van de zeug blijft verantwoordelijk voor de zeug, ook tijdens de logeerpartij. Mocht de zeug ziek worden of zich verwonden, zal uiteraard direct contact met de eigenaar gelegd worden. Eventuele dierenartskosten zijn voor de eigenaar van de zeug.

Het dekgeld bedraagt €300 (volpension).

Loopt de zeug normaalgesproken met een maatje? Vindt u het fijn voor beide dieren als ze samen kunnen blijven? Het maatje is ook hartelijk welkom! Zij krijgen dan samen de logeerwei met hun eigen hok. Voor het maatje hanteren wij een logeertarief van €1 per dag.

Als de maatjes beide zeugjes zijn en voor beide een dekking gewenst is, wordt uiteraard voor elk het dekgeld berekend.

Uit de biggen die geboren zullen worden, wordt een zoon alleen intact (beer) gelaten na overleg met ons. Dit om geen ‘werk’ te ontnemen aan de actieve beren in deze familie.

Waarom deze huisregels

Onze rotte bestaat op dit moment uit kerngezonde, lieve KuneKunes. Elk van hen is ons erg dierbaar. Hun gezondheid en welbevinden heeft bij ons prioriteit. De komst van een ‘vreemd’ varken vormt altijd een risico. Niet alle risico’s kunnen worden uitgesloten, maar bovenstaande regels kunnen wel problemen voorkomen.
Deze huisregels geven u als eigenaar van een zeug natuurlijk ook een stukje duidelijkheid! En het belangrijkste: wij zullen even zuinig zijn op uw zeugje als op onze eigen varkens, en uw zeugje evenveel liefde en lekkers geven… Weet u welkom!